Omega3, de Haarlemmerolie van nu

Beyuna 100% Omega3, Friends of the sea, vis capsules, gezonde vette vis, zuivere visolie, epax, friends of the seaOmega 3, is het echt zo goed voor je?

Als je een beetje bezig bent met je gezondheid heb je vast al eens gehoord van Omega-3 of visolie. Het schijnt met name erg goed te zijn voor je hart, iets dat mij als ICD drager natuurlijk bijzonder interesseert.

Dus had ik 2 vragen,
1 . is Omega-3 echt zo goed voor je en
2. als het echt zo goed is hoe krijg ik er dan genoeg van binnen.

Om maar even met mijn 2e vraag te beginnen;
Vis is de belangrijkste bron van Omega-3.
Omega-3 bevat onder meer de vetzuren EPA en DHA. Vooral vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn hiervan belangrijke bronnen.
Daarnaast komt het ook voor in walnoot olie, olijfolie, sesamolie, verschillende noten en groene bladgroenten .

En dan het antwoord op mijn 1e vraag;
Omega-3 is erg belangrijk voor je gezondheid! Over de gezondheid bevorderende effecten van Omega-3 is veel wetenschappelijk onderzoek terug te vinden.

Hier zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rij;

Omega-3 werkt preventief voor hart- en vaatziekten, ook na een hartinfarct!
Verschillende studies hebben aangetoond dat omega 3 een positief effect heeft op hartritmestoornissen en dat het de kans op plotselinge hartdood aanzienlijk vermindert.
Omega-3 vetzuren zorgen voor schone en soepele bloedvaten. Ook hebben ze hebben een vaatverwijdende functie, dit is gunstig voor een goede bloeddruk en het bevordert de doorbloeding.
Zo zorgt Omega-3 ook voor een sneller herstel na het sporten en heb je minder last van spierpijn.

Omega3 is zeer belangrijk voor de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het gezichtsvermogen. De babymelk die je in de supermarkt koopt, als opvolgmelk, is verrijkt met omega-3. Dit is tegenwoordig bij de wet verplicht!
Verschillende psychische aandoeningen hebben een relatie met een Omega-3 tekort zoals o.a. Depressie, ADHD en Autisme en uit onderzoek blijkt dat een hoge Omega 3 spiegel samengaat met een lager risico op cognitieve achteruitgang en Alzheimer.

Omega-3 is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer. Het versterkt het natuurlijke afweersysteem. Als natuurlijke ontstekingsremmer werkt het goed tegen chronische ontstekingen zoals bijvoorbeeld: Psoriasis en Reumatoïde artritis. Het zorgt voor voor soepele gewrichten en sterke botten en heeft een gunstige invloed op het cholesterol gehalte.

Al met al kun je er niet omheen, het is van groot belang dat je voldoende Omega 3 binnen krijgt.
Dit kan je natuurlijk doen door voldoende vette vis te eten. Minimaal (!) 2 x per week verse, vette vis. Er zijn toch echt weken (of maanden) bij dat ik dat niet haal. En hoe schoon is die verse vis? Ik denk aan medicijnresten, zware metalen en allerlei andere vervuiling die nou eenmaal in onze zeeën aanwezig is.

Dus dan kies ik voor het gemak van aanvullen met de juiste omega 3 supplementen. Maar welke?
Er is nogal wat kaf onder het koren, zoals b.v. blijkt uit de volgende uitspraak van directeur Herman Ram van de Dopingautoriteit ;
De Dopingautoriteit maakt zich zorgen over het toenemende aantal vervuilde voedingssupplementen. Ze bevatten stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ram zegt dat tachtig procent van deze producten uit de Verenigde Staten komt. ”Wat we merken is dat deze schimmige markt steeds agressiever wordt en dat vervuiling veelvuldig voorkomt”.

Beyuna Omega3, natuurlijke pijnstiller,friends of the sea, zuivere visolie, viscapsuleDus moet je jezelf de vraag stellen ”wat wil ik? ”
En ik wil een supplement dat ;
-> veilig en aantoonbaar niet vervuild is
-> geen andere producten, zoals sla olie, bevat als opvulling
-> geen omega 6 of 9 bevat want dat zit al teveel in ons dieet
-> een capsule heeft van vis en niet van varkensvet zoals vaak voorkomt
-> de juiste verhouding EPA/DHA bevat ( 60/15 )
-> op een verantwoorde wijze geproduceerd wordt

Daarom kies ik voor Beyuna Omega-3, deze staat vermeld op de dopingwaaier voor topsporters en is dus gegarandeerd vrij van vervuiling!
Naast de hoge zuiverheid wordt deze Omega 3 ook nog eens gefabriceerd door een bedrijf dat aangesloten is bij Friends of the Sea en doet aan “Friendly Fishing”.
Verder is deze visolie Kosher en Halal. Kortom dit is het supplement dat aan al mijn wensen voldoet.
Ik bestel mijn Omega 3 visolie hier.

Blog geschreven door Remco, juni 2016.
Deze tekst is geschreven uit eigen ervaring, ik ben geen arts en aan mijn teksten kunnen geen rechten ontleend worden.

Reacties zijn gesloten.