Een gezond hart

Cholesterolverlagers, statines, Q10 en hartfalen

Sinds een aantal jaar ben ik gediagnosticeerd met chronisch hartfalen. Cardiomyopatie

hartfalen, Q10, cholesterol, statines, Beyuna, cardiomyopathie, cholesterolDit heeft er toe geleid dat ik sinds december 2013 een ICD draag (dit is een Inwendige Cardio Defibrillator). Ik krijg natuurlijk de nodige medicijnen voor geschreven, hier bij zit ook een cholesterolverlager (een zg. statine), hierin ben ik niet bepaald uniek, ruim 1 miljoen mensen in Nederland krijgen Statines voor geschreven om dagelijks in te nemen, voor de rest van je leven. Vaak niet omdat men ergens last van heeft, maar ter preventie.

Dat zal dus wel een heel veilig en uitgebreid onderzocht medicijn zijn, dacht ik…….
Het blijkt toch een beetje anders te liggen, zo bleek na het nodige speurwerk. Statines verlagen het cholesterolgehalte en verminderen zo de kans op hart- en vaatziekten. Dit is de algemene zienswijze. “Wanneer een te hoog cholesterol gehalte wordt geconstateerd is de standaard remedie het voorschrijven van cholesterolverlagende medicijnen en een vetarm dieet. Iets anders beweren wordt afgedaan als lariekoek en kan leiden tot een aanklacht van kwakzalverij.“ (dr Dwight Lundell)

De gedachte is dat cholesterol aderen verstopt en verkalkt en zo de bloedtoevoer naar het hart blokkeert. We slikken massaal statines en de cijfers betreffende hart- en vaatziektes gaan niet naar beneden. Dat is toch op zijn zachts gezegd een beetje vreemd? Dat komt omdat het verhaal rondom cholesterol niet klopt!

Hart- en vaatziektes zijn het  gevolg van chronische ontstekingen in de bloedvaten. Door deze chronische ontstekingen ontstaan er kleine beschadigingen in het bloedvat. Als een soort plamuur smeert de cholesterol scheurtjes en krasjes weer dicht. (Net als in een muur met een scheurtje)

Prof. Dr. Walter Hartenbach, chirurg, schrijft in zijn boek “De cholesterol leugen” dan ook;  Een hoog cholesterol beschermt het lichaam en is daarmee gezond. Het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen met al zijn bijwerkingen is ongezond

Hartziekten en beroerte

dr Dwight Lundell; hartchirurg zegt;
“Zonder een ontstekingsproces in het lichaam zou cholesterol nooit neerslaan in de vaatwand en zo hartziekten en beroerten veroorzaken.

hart, q10, hartfalen, statines, cardiomyopathie, Er is maar één oplossing voor het verminderen van deze ontstekingen en dat is terug keren naar goede voeding. Kies voor voldoende eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Vermijd of verminder sterk de voedingsmiddelen die bewerkt zijn door de voedingsmiddelenindustrie en vol zitten met suiker en omega-6 olie die juist de ontstekingen veroorzaken.”

Zoals alle medicijnen hebben ook statines bijwerkingen zoals maag- en darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en spierklachten/spierpijn

Coënzym Q10 (CoQ10)

Ook is algemeen bekend, dat statines de lichaamseigen waarden van coënzym Q10 (CoQ10) afbreken. Uit een studie door de Universiteit van Columbia kwam naar voren, dat bij het gebruik van  statines de waarden van CoQ10 binnen 30 dagen met 50% kunnen afnemen.

CoQ10 is niet alleen goed voor uw hart, het helpt ook erg goed tegen vermoeidheid. Het kan de belangrijkste bijwerkingen van statines, namelijk futloosheid, spierpijn en pijn in de botten in belangrijke mate te verminderen.

Voor mij is er voor het probleem van de cholesterolverlagers een eenvoudige oplossing, die mijn energie, humeur en denkkracht verhoogt èn ook een geweldige ondersteuning voor mijn hart is.

Ik ben al ruim een half jaar gestopt met het gebruik van mijn statine medicijn (simvatastine) en slik dagelijks CoQ10.

In combinatie met een “gezond verstand” manier van eten en bewegen heeft dat er toe geleidt dat bij mijn laatste bloedtest alle waardes sterk verbeterd zijn.

Nu is het kiezen van het juiste CoQ10 supplement op zich al een hele toer .En zeker nog wel een volgend blog waard. Als ervaringsdeskundige kan ik u wel vertellen de enige juiste soort CoQ10 de Ubiquinol van Kaneka is.

Als wilt weten waar ik mijn CoQ10 supplement vandaan haal klik dan hier.

Bronnen;
www.energiekevrouwenacademie.nl
www.sott.nl
www.wellnessbusiness.nu
Kaneka, hartfalen, q10, cholesterol, statines, BeyunaDwight Lundell; hartchirurg
www.npowetenschap.nl

 

Deze tekst is geschreven uit eigen ervaring, ik ben geen arts en aan mijn teksten kunnen geen rechten ontleend worden.

Reacties zijn gesloten.