Body reset: my Green Juice Journey

Body reset: my Green Juice Journey

2018 2019    
Dag 1 – 2018 – Start Dag 1 – 2019              > Wat zit er in de Green Juice
Dag 2 – Lekkere thee    Dag 2 – 2019    > Intermittent Fasting
Dag 3 – Probiotica Dag 3 – 2019    > Poep en pies 
Dag 4 – Appel Azijn Dag 4 – 2019    > Vast voedsel
Dag 5 – Ananas      > Docu’s en video’s
Dag 6 – Op eigen houtje?             > Fat, sick & nearly dead
Dag 7 – Zondag = rustdag             > Deep cleanse your body
Dag 8 – Baking Soda             > Super Juice me
Resultaat na 6 weken (2018)        


Voor de mensen die mij persoonlijk kennen: geen zorgen, deze Green Juice Reset is niet voor altijd hoor maar soms voel je aan alles dat het tijd is om lichaam en geest eens goed te resetten.

Omdat ik de laatste dagen veel vragen heb gehad over:

– Waarom ben je dit gaan doen
– Hoe houd je het vol
– Hoeveel eet drink je per dag
– Wat doe je in je Green Juice
– Hoeveel ben je al afgevallen
– Hoe voel je je
– Wat is je motivatie, enz enz

Heb ik besloten om mijn ervaringen op te schrijven zodat ik ze later zelf ook terug kan lezen en om ze met mensen te delen die er meer over willen weten en misschien geïnspireerd worden om ook hun lichaam te “resetten”

Ik post steeds een kort stukje op FB in mijn groep “Gezond in Balans” en verder verwijs ik naar dit blog omdat ik geen enorme lappen tekst op FB wil plaatsen.

Wat ik deel in dit blog zijn MIJN ervaringen en invullingen. Iedereen mag (motiverende) comments posten, vragen stellen en eigen ervaringen schrijven in de reacties.

Al een tijdje wilde ik een paar kilo kwijt, ongeveer elke zondag nam ik me voor om die week matig te eten en suiker & alcohol te laten staan. Op maandag en dinsdag lukte dat nog wel, maar op woensdag was ik mijn goede voornemen eigenlijk alweer volledig vergeten.

Alles zat te strak, ik droeg eigenlijk bijna altijd een corrigerend hemdje om het te verdoezelen (best warm als het zonnetje volop schijnt) en tijdens een Yoga les op een zondagochtend zat ik tegenover een spiegel en werd niet echt blij van wat ik zag.

Ik ben 1,78 lang en had een gewicht van 74,2 kg. Op zich niet zo heel extreem maar ik heb slanke benen, een fijne voorgevel en een klein kontje, maar het lijkt wel of alles direct op mijn middel wordt geplakt. (buikomvang …… cm en dat is ECHT teveel, over de maten en gewichten later meer)

Uitslag van mijn BMI berekening :
Je ideale gewicht is tussen: 71.3kg t/m 77.6kg
geen reden voor paniek dus, maar ik voelde me niet lekker in mijn vel en dan is het toch tijd voor actie.
 
Ook voelde ik me mentaal niet 100% happy terwijl ik alles heb wat mijn hartje begeert, ik ben gezond, ik heb een leuke vent, een goedlopend (internet)bedrijf en daarnaast nog een afwisselende leuke baan bij Qurios resorts, fijne (schoon)familie, lieve vrienden enz.
Dus………… in mijn beleving geen enkele reden om me niet senang te voelen!!
Tijd om knopen door te hakken en aan de slag te gaan met mezelf. Ik had al eerder een aantal dagen alleen smoothies & sappen gedronken en het voordeel daarvan vond ik dat verder niets tussendoor eten vrij makkelijk was.


DAG 1 – 74,2 KG (2018)

De ochtend begonnen met mijn gebruikelijke glas lauwwarm water met Probiotica.
Een groene Smoothie gemaakt (ik had nog een geportioneerd zakje in de vriezer liggen, daarover later meer) ik mik er werkelijk van alles in, bijvoorbeeld:
 • blaadjes verse mint
 • partjes appel / kaneel
 • Zoete aardappel (Bataat)
 • broccoli
 • chia zaadjes
 • Venkel
 • Avocado
 • stukje (geschilde) gember
 • partje limoen (zonder schil)
 • peterselie
 • mineola of handsinasappel
 • Verse ananas


Geblende Green Juice mee naar mijn werk dat ging prima, maar daar kwam het 1e moeilijke moment……..voor de lunch bestellen we altijd een lekker broodje en verse jus d’orange. Het broodje heb ik overgeslagen, de verse jus heb ik wel genomen en door mijn Green Juice gemikt, dat gaf gelijk een hele andere smaak aan mijn Juice 😉

Omdat ik toch zo lekker gezond bezig was besloot ik ook mijn koffie gebruik drastisch te verminderen. Ongemerkt dronk ik de hele dag door aardig wat van het zwarte goud, als ik nu toch ging afkicken kon dit er ook nog wel bij. Op dag 1 heb ik 1 bak koffie gedronken. Veel water en thee gedronken. (op de thee kom ik op dag 2 terug)

’s avonds vroeg naar bed (met een paar druppels CBD olie onder mijn tong) zodat ik geen verleidingen meer hoefde te weerstaan die dag, op naar dag 2.

Beweging: de dag gestart met een half uurtje joggen en snel wandelen langs het strand met mijn loopmaatje Marja

DAG 1  (2019)

Aanvulling op DAG 1 tijdens mijn 2e Juice periode in 2019:

Ik werd weer wat zwaarder en merkte dat de behoeft aan suiker weer moeilijk in bedwang te houden was, voordat we het weten is het weer voorjaar en komt de bikini weer uit de kast, dus…….JUICE TIME

Ik heb me “mentaal” voorbereid door het vorige blog weer na te lezen, juice recepten verzameld en mijn agenda niet helemaal volgepland met lunch en diner afspraken. Elke dag staat er met grote letters het woord JUICE in mijn agenda zodat ik mijn goede voornemens niet kan vergeten……..

Gister na 20.00 uur niets meer gegeten, vanmorgen de dag gestart met een glas probiotica, na een half uurtje een glas heet water met (troebele appelazijn) gedronken. Zelf tomaten sap gemaakt (het recept staat hieronder)
Afgelopen week had ik al “Green Juice” zakjes gemaakt en ingevroren zodat ik snel en makkelijk een juice kan maken.

Tomatensap, green juice, beyuna

Ik heb net zelf tomatensap gemaakt een snel klaar en heerlijk gezond tussendoortje 😉
Recept: kook een aantal biologische tomaten in ruim water. Giet af, leg de tomaten even in koud water en ontvel de tomaten. doe ze samen met 2 blaadjes Salie, wat spaanse peper (als je van pittig houdt) en wat keltisch zeezout in de keukenmachine (ik heb het met de staafmixer gedaan). Laat de machine de boel pureren en voeg eventueel nog wat koud water toe als je het iets vloeibaarder wil maken. 

Beweging: vanmorgen 20 minuten Yoga oefeningen gedaan

Zoals gebruikelijk neem ik wel al mijn supplementen vandaag wat meer over Omega3 visolie.
Wat doet Zuivere Omega3: 
– draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
– is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen
– draagt bij tot de instandhouding van normale triclyceridengehalten in het bloed
– heeft een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart
Bij inname van 6 capsules Beyuna Omega 3 6015rTGN
draagt DHA en EPA bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed

draagt DHA en EPA bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk
(op internet mag ik niet alles zomaar schrijven over suppletie, wil je meer info, stuur me dan even een mailtje

Net nog wat zitten googlen over juicen en toen kwam ik deze video tegen over het reinigen en herstellen van je lichaam door fasten —-> Intermittent fasting. Ongelofelijk om te zien hoe ons lichaam zich kan herstellen als het niet zo hard aan het werk is om (onverteerd)voedsel weg te werken.

Voor het slapen gaan nog een glas probiotica gedronken om mijn darmenflora extra te ondersteunen.

DAG 2 – 72,6 KG – 2018

Lekker geslapen en blij verrast toen ik op de weegschaal ging staan (ik kan het niet laten om dat dagelijks te doen;-) Dinsdag is mijn kantoor dag, dus weer Green Juice gemaakt in de blender en mijn Euro Disney Thermo Theebeker (mocht je nog gaan scrabbelen……) gevuld met wat takjes verse mint en stukjes verse gember (ik snijd een dikke plak gember, schil deze en snijd de gember dan in stukjes). De hele dag door vul ik heet water bij in de thermo beker en zo drink ik dus mijn thee.

Omdat ik even geen kunstmatige zoetstoffen en/of toegevoegde suikers wil nuttigen kies ik niet voor thee in zakjes met smaakjes. Op dag 2 heb ik ook 1 bak koffie gedronken.

In het begin van de middag (toen iedereen ging lunchen) voelde ik me niet top, toen mijn man me een berichtje stuurde dat hij op het strand lag en vroeg of ik misschien die dag kon spijbelen hoefde ik niet lang na te denken. Heerlijk een middagje op het strand, wat extra ijsklontjes in mijn Juice hield de drankjes lekker koel.

Veel gegoogeld over het drinken van alleen sappen en zo kwam ik via YouTube op een documentaire terecht van Joe (the juicer) Cross, dit heeft me doen besluiten om dit lang vol te houden zodat mijn lichaam zich kan “resetten” De docu is te bekijken via Netflix of klik Fat, Sick & Nearly deadEcht een eyeopener als je de balans in je lichaam wil herstellen.

Beweging: de dag gestart met 20 minuten Yoga oefeningen daarin verwerk ik een aantal keer opdrukken en wat planking. (dit deed ik altijd al 2 tot 3 keer per week)

Suppletie: Ik neem al langere tijd (orthomoleculaire) supplementen zoals o.a multi vitamines en mineralen, Q10 en Magnesium en Selenium.
Na bloedmetingen is gebleken dat je ondanks gezonde voeding toch belangrijke vitamines en mineralen tekort komt, als je hier meer over wilt weten en een seminar over voeding, suppletie en gezondheid wil bijwonen, stuur dan me dan even een e-mail

Tijdens het Juicen heb ik veel baat bij Vita. Vita bestaat uit chroompicolinaat. Chroom draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Daarnaast bevat het DNF-10 en Sinetrol® Active Living. Sinetrol® Active Living is een compositie van bloedsinaasappel-, grapefruit-, sinaasappel- en guaranazaadextract en L-carnitine en is een gepatenteerd product.

Beyuna Vita heeft een plantaardige capsule, waardoor het product 100% veganistisch is.

Bekijk hier meer info over Vita.

 

Dit is géén Selfie!! ;-D

DAG 2 – 2019
Aanvulling op DAG 2 tijdens mijn 2e Juice periode in 2019:

Gisteravond vroeg naar bed gegaan, heerlijk geslapen en vandaag werd ik voordat de wekker ging uitgerust wakker. Het ochtendritueel van gister herhaald met de probiotica en water met appelazijn (dit ga ik niet elke dag herhalen in dit blog hoor).

RECEPT: In de slowjuicer een juice gemaakt van Groene appel, wortel en gember. (de hoeveelheden doe ik altijd op gevoel en smaak)

In mijn thermo theebeker had ik verse gember en limoen gedaan, de hele dag heb ik dit aangevuld met heet water. Zowel de gember als de limoen heb ik met de knoflookpers geperst, dit zorgt ervoor dat ik ook stukjes vezel en stukjes gember binnenkrijg.

biologische vegan tomatensoep

’s avonds heb ik het me makkelijk gemaakt met een biologische/vegan kant en klare tomaten bouillon van “Kleinste Soep Fabriek”

Ik voelde gister wat “scheermesjes” in mijn keel, gister en vandaag extra 100% natuurlijke vitamine C van Beyuna genomen, totaal 8 gr. dat zijn 16 capsules. Grappig om te weten dat Vitamine C die je lichaam niet opneemt diarree kan veroorzaken, zelfs na 2 dagen van 16 capsules nog niet aan de “race” dat houdt dus in dat mijn lichaam alles opneemt, voor mij dé manier om verkoudheid en griep aan mijn deurtje voorbij te laten gaan.

DAG 3 – woensdag – 71,8 KG

Heeeeeerlijk geslapen, het lijkt wel of mijn lichaam meer tot rust komt nu het geen eten hoeft te verteren……. Natuurlijk de dag weer begonnen met een glas probiotica*

Woensdag is er bij ons weekmarkt en heb ik de groenteman weer een topdag bezorgd. (Als ik geweest ben kan hij eigenlijk gelijk naar huis LOL) Het fruit thuis gelijk schoongemaakt met Baking soda, (hierover schrijf ik op dag 7 nog wat uitgebreider) en geportioneerd om in te vriezen (zie foto)

De hele dag heb ik geen koffie gedronken, dit heeft me eigenlijk geen moeite gekost.
Ik houd me met het drinken van mijn Juices niet aan vaste tijden, eigen eet/drink ik mijn Green Juices hele dag door.

Beweging: woensdag ochtend is mijn tennis ochtend, dus lekker 1,5 uur in het zonnetje op het gravel gestaan.

*In de probiotica die ik drink zitten 12 verschillende bacterie stammen. (van slokdarm tot endeldarm zitten allemaal verschillende bacteriën, vandaar)

Doordat het gevriesdroogd is en de bacteriën “wakker” worden in lauwwarm water werkt deze beter dan probiotica in een capsule of tablet, deze moeten eerst oplossen in je maagzuur en dan gaan er al veel bacteriën dood terwijl ze nog niet in de buurt van de darmen zijn geweest. Lees hier enkele recensies over probiotica.

 

DAG 3 – 2019
Aanvulling op DAG 3 tijdens mijn 2e Juice periode in 2019:

Wederom lekker geslapen en lekker wakker voordat de wekker ging. De weegschaal gaat de goede kant op.
25 minuutjes Yoga oefeningen gedaan ( inclusief opdrukken en planking) en al mijn ochtenddrankjes gedronken.

Vandaag een werkdag van 11.30 tot 20 uur, dus boodschappen gedaan en een een Green Juice gemaakt met:
Boerenkool
Bleekselderij
Granny Smith
Komkommer
Lemon en gember

Lekker alles weer op gevoel gedaan ik vind het lekker om verschillende juices te drinken op een dag, dus van deze juice heb ik wat ingevroren in potten en flesjes en vanuit de vriezer heb ik een andere variant gepakt om ook vandaag te drinken.

Vandaag totaal geen hoofdpijn of licht gevoel in mijn hoofd gehad. Ik moet wel bekennen dat ik extra ATA magnesium heb genomen omdat deze heel goed werkt bij migraine en hoofdpijn. (ik neem er altijd al 2 per dag en nu heb ik er 2 x 2 genomen)

Het is ongelofelijk hoe makkelijk het is om niet te eten als je besloten hebt om alleen te drinken! TROTS, want ik heb zelf een heuse Mozartkugel afgeslagen

 

DAG 4 – 71,3 KG

’s morgens ongeveer een half uurtje na mijn probiotica neem ik een grote beker heet water met een theelepel (biologische en troebele) appelazijn. Dit drink ik in kleine slokjes, om je tanden te sparen kan je dit ook met een rietje drinken. Lees meer over appelazijn>> Als ik er aan denk drink ik dit ook voor het slapen gaan, maar dat vergeet ik ook nog wel eens.

Ik val af en toe in bij de tennis competitie dus dat is mijn sportactiviteit van deze dag. Tijdens de competitie is er altijd taart, geen appeltaart voor mij natuurlijk vandaag. Op de tennisbaan citroen thee gedronken i.p.v koffie. De uitslag van deze wedstrijden doen er echt niet toe in dit blog, als we gewonnen had ik dat natuurlijk wel vermeld……..

DAG 4 – 2019
Aanvulling op DAG 4 tijdens mijn 2e Juice periode in 2019:

Goed voor jezelf zorgen blijft nog steeds het aller aller belangrijkst, dat is prima gelukt vandaag tijdens een dagje sauna* met mijn 2 lieve schoonzusjes! 

Sauna van EgmondNa wat gezonde sapjes en juice die ik had meegenomen heb ik gesmokkeld met een paar lekkere (niet gefrituurde) borrelhapjes. Maar zoals ik al eerder schreef, ik probeer het “moeten” te vermijden en probeer ook te genieten van de leuke dingen. 

Alcohol heb ik wel achterwege gelaten, dat vond ik dan wel weer zonde 

 • Een beetje reclame moet mogen, wat een heerlijke knusse en goed verzorgde sauna is Sauna van Egmond in Haarlem toch, ik kom er altijd heel graag!

DAG 5 – 70,3 KG

Als ik goed bekijk wat ik eet dan ben ik zelf verbaasd over wat ik allemaal niet eet en hoe goed mijn lichaam daar ogenschijnlijk op reageert. Ik eet al een aantal dagen geen toegevoegde suikers*, geen E621 (een synthetische smaakversterker die eetlust opwekkend werkt. Er zijn veel gebruikte namen voor dit slechte en verslavende E-nummer zoals o.a. Vetsin, specerijenextracten, gistextract en vele andere misleidende benamingen……) Geen alcohol, geen cafeïne, geen gluten enz. en heel bijzonder ik mis eigenlijk nog niets 😉

Ik krijg natuurlijk wel suiker binnen want ik eet wel fruitsuikers, ik heb vandaag lekkere verse ananas in mijn Green Juice gedaan, heerlijk zoet! Van de ananas doe ik ook trouwens ook het hart door mijn Juice. (schijnt gezond te zijn, als iemand daar andere ervaringen of informatie over heeft dan hoor ik die graag) 

Ananas bevat Bromelaïne (Pineapple extract) dit is een actieve substantie die aanwezig is in de steel en in het vruchtvlees van de ananas. Bromelaine heeft o.a. een ontstekingsremmend effect.TIP: Als je de bladeren op de kruin gemakkelijk los kunt trekken dan is de ananas goed rijp.

Net als veel fruitsoorten is ananas rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Door grote hoeveelheden vitamine C draagt ananas bijvoorbeeld bij aan een gezond immuunsysteem en dankzij verschillende B-vitamines heeft het ook een positieve invloed op de energievoorziening en stofwisseling. Daarnaast bevat ananas onder andere veel mangaan, magnesium, kalium en calcium. Dankzij veel oplosbare vezels is ananas ook goed voor de spijsvertering.

Beweging: de dag weer rustig begonnen met 25 minuutjes Yoga oefeningen

DAG 6 – 70 KG

Ik voel me prima, maar wat me vooral opvalt is dat ik ’s morgens vroeg wakker ben (ik ga meestal rond 23 uur naar bed) en dat ik me ook veel uitgeruster voel. Normaal als mijn wekker ging dacht ik vaak “nu al, dat kan niet” en had ik moeite met opstaan. Als iemand hier een goede uitleg voor heeft dan hoor en deel ik die graag.

Ik heb al een aantal keer de vraag gehad of ik dit allemaal zonder begeleiding kan doen, ik vind van wel, i.p.v kleur-, geur- en braakstoffen (of zijn het smaakstoffen ) stop ik nu alleen maar gezonde voedingsmiddelen in mijn lichaam.

Nu ben ik van huis uit ietsje eigenwijs (understatement…), heb een gezond lichaam, gebruik goede 100% biologische suppletie Clean Label dwz, zonder vulmiddelen en totaal geen medicijnen, dus naar mijn mening niets wat me tegenhoudt om lekker te “Green Juicen”

Iedereen moet zijn/haar eigen keuzes maken en eigen plan trekken. Heb je gezondheidsproblemen doe het dan bijvoorbeeld in overleg met je arts of een voedingsdeskundige.
Je kan bijvoorbeeld ook een Detox programma volgen waarbij je begeleid wordt. Ik weet dat dat in Zandvoort bijvoorbeeld goed kan bij Daandasanayoga ga gewoon eens bij jezelf na wat je doel is om te juicen en wat het beste bij je past. Twijfel je nog, bekijk dan echt eens de eerder genoemde documentaire, als je ziet hoe enorm Joe Cross en anderen opgeknapt zijn dan geeft dat ook nog wat meer vertrouwen.

 

DAY 7 is op zondag en dan wordt er niet geblogd 😉

Tot morgen!!

 

DAG 8 – 69,8 KG

Was weer een lekker dagje strand, smoothie gemengd met Pellegrino en veel ijs, prima te doen als het wat warmer is. Boodschappen gedaan bij de supermarkt, **belangrijke Tip**  voor het boodschappen doen eerst een smoothie in mijn maag!

Op dag 3 heb ik het gehad over Baking Soda. Ik spoel al mijn fruit daarmee om het zoveel mogelijk te ontdoen van sporen en restjes pesticiden en om vuil van buitenaf, zoals klei, zand, steentjes en andere bacteriën weg te wassen. In dit blog van Monique van der Vloed lees je er nog veel meer over.

Ook drink ik regelmatig Baking Soda (een afgestreken theelepel op een grote beker lauwwarm water), het heeft een gezond effect op je huid en helpt je lichaam te ontzuren. Het is ook nog eens prima te gebruiken als reinigingsmiddel, het doodt bacteriën die nare luchtjes kunnen veroorzaken, je kunt er tandpasta en deodorant mee maken. lees meer>> over de 1001 mogelijkheden van Baking soda.

Wat zit er in de green Juice

Zo hier eindelijk het antwoord op jullie vraag: wat doe je allemaal in je smoothie (je kan beter vragen, wat niet…..???)
Green Juice, detox, fffproducts
Ik maak porties van gewassen & gesneden groente en fruit. Die zakjes vries ik in zodat ik altijd genoeg in huis heb om snel en makkelijk een Green Juice te maken.
Bij het samenstellen van de zakjes probeer me wel te houden aan 20% fruit en 80% Groente. Als je veel fruit in je juice doet dan krijg je wel weer erg veel (fruit) suikers binnen. Lees meer over fruitsuikers>>
 

Ik probeer van alles en het één is natuurlijk lekkerder in je Juice dan het ander. Maar bijv. 2 stukjes bleekselderij of rabarber proef je nauwelijks, maar het is wel goed voor je en het geeft variatie.

Zoete aardappel (Bataat) is ook prima rauw te gebruiken in je Green Juice. Voedingswaarde van de rauwe t.o.v de gekookte Bataat

 
Ik doe alles in de blender met water, je kan ook amandelmelk of sojamelk gebruiken als je dat lekkerder vindt, vaak doe ik er wat Chia zaad, kaneel, Curcumin en soms wat eiwit poeder bij. Je kan er ook wat ongebrande & ongezouten noten aan toe voegen. Op internet zijn er ook veel voorbeelden te vinden van groente/fruit smoothies.

 

===============================================

Green Juice week 2

In plaats van elke dag bloggen ga ik een weekverslag maken. Als jullie vragen hebben, stel deze dan gerust, dan kom ik daar in een volgend blog op terug. Er zijn al een paar mensen geïnfecteerd met het “Green Juice” Virus, super leuk om dat ook weer te lezen en om jullie te volgen! Jullie tips en ervaringen zijn van harte welkom.

Ik heb deze week een lekkere grote pan tomaten soep gemaakt met Bio bouillon, tomaten, ui, wat knoflook, puntpaprika, bleekselderij, peterselie, paprika en een stukje spaanse peper in de blender. Ik heb niet alles uit de blender gelijk toegevoegd aan de bouillon, maar een fijne zeef boven de pan gehangen en daar de geblende groenten doorheen gedrukt met een jus lepel. Het resultaat was een heerlijke soep. In porties ingevroren, dus er ligt weer een voorraadje in de vriezer. Ik weeg niets af, ik mik gewoon alles in de blender, smaakt een Juice of soep niet zo lekker dan kijk ik wat ik mis en dan gooi ik dat er nog bij. Ik vind serieuze recepten al snel te ingewikkeld……

TIP: je kan natuurlijk ook lekkere Gazpacho maken (koude tomatensoep uit Andalucië)

 

 

Deze week stond ik een dag op de beurs, ongelofelijk hoe makkelijk het  is om niets te gaan snacken als je je Juices bij je hebt en al weet dat je niets gaat kauwen.

Ik had voor de zekerheid wat worteltjes en een appel meegenomen, maar deze zijn de volgende dag gewoon weer in de Juice verdwenen. Ik denk bij alles wat ik ga doen: ik doe dit vrijwillig, ik heb geen straf en ik hoef aan **niemand** verantwoording af te leggen, als ik wel iets wil eten dan moet ik dat helemaal zelf weten, dat haalt het “MOETEN” eraf en dan is het ook goed vol te houden.

**Behalve aan jullie lezers natuurlijk

========================================================

 

Vast voedsel ipv Juice

Laatst lekker “gezondigd” omdat we uit eten zijn geweest. Wel de hele dag Green Juice gedronken, maar ’s avonds lekker een low Calorie* pizza gegeten (zie foto) bij Woodstone Pizza and Wine geen voorgerecht genomen, geen wijn èn geen toetje genomen (stoer toch!!) .
Lekker gegeten, kleine hapjes genomen en niet alles opgegeten, maar het is wel goed om te weten dat ik nog pizza lust, na al die juice dagen ?
 
*De bodem is super dun en in het midden van de pizza zit geen deeg, maar het is gevuld met sla.
 

 

======================================================================

 

Poep en Pies 😉

Als je gaat juicen, houd dan je ontlasting en je urine in de gaten. Eigenlijk zou je dat altijd wel moeten doen want je kan daar wel het één en ander aan te zien. Bij mijn urine merkte ik al snel dat het heel helder was en zo goed als geurloos. Als dat bij jou niet het geval is, dan komt het waarschijnlijk doordat je niet genoeg water hebt gedronken.

Als je ontlasting droog, hard en keutelig is dan zit het te lang in je lichaam waardoor er veel vocht aan onttrokken wordt. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, kies voor water of (kruiden)thee. Frisdrank en koffie tellen niet mee bij je vochtinname! Koffie onttrekt juist vocht uit je lichaam. Als je voldoende drinkt dan kunnen de afvalstoffen afgedreven worden en hoeft je lichaam geen vocht te onttrekken uit je ontlasting. Begin de dag al met een glas lauwwarm water.

In de eerste dagen was mijn ontlasting nog wat aan de dunne kant, geen diarree, maar je kon er ook niet echt lekker een vlaggetje in zetten  Als snel werd mijn ontlasting compacter, floept makkelijk naar buiten en het lijken wel sigaartjes (Type 4 op de Bristol kaart) Natuurlijk wisselt het wel is, maar over het algemeen is het prima in orde.

In dit blog van Juglen Zwaan vind je uitgebreide informatie over wat je ontlasting zegt over je gezondheid.

===================================================

**Resultaten na 6 weken**

Ha, wie had dat gedacht na 6 weken ben ik nog volop aan het Juicen! Sommige dagen eet/drink ik alleen Juice en sommige dagen juice ik voor een deel en lunch ik lekker, eet ik soep of (vette) vis of ga ik ’s avonds uit eten waarbij ik ook soms geniet van een wijntje. Met suiker en andere “slechte” dingen probeer ik heel rustig aan te doen, maar toen we laatst een heeeeeerlijk taartje kregen uit Den Haag van “Maison Kelder” heb ik lekker genoten van mijn stuk crème-schuimtaart 

Ik ben ondertussen 9 kilo kwijt en moest echt nodig even shoppen voor nieuwe items in mijn garderobe, wat vervelend………

Gewicht zegt niet zoveel, ik ben vooral blij met de verbetering van mijn gezondheid, mijn huid voelt zacht aan, ik heb veel meer energie en heb genoeg aan minder slaap.

Ik heb me gewogen op een Tanita*** weegschaal, op de foto van het bonnetje is te zien is is dat viscerale vetwaarde (vet rond de organen) maar 4 is dat was voorheen 6, dus in mijn buik is het zeker gezonder geworden.

Mijn metabolische leeftijd (de leeftijd die het apparaat aangeeft aan de hand van de gemeten waarden) is 35!!!! Dat is toch maar mooi 15 jaar minder dan mijn echte leeftijd. Mijn ideale BMI gewicht zou 70,5 zijn, ik heb dus -4,8% overgewicht, dat geeft me wat speling, mijn doel is om niet meer boven de 70 kg te komen.

Even voor de duidelijkheid, het gaat me al een tijdje niet meer over de kilo’s, ik wil goed voor mijn lichaam zorgen omdat er door grond verarming, pesticiden gebruik, conserveringsmiddelen, E-nummers en verborgen suikers allerlei lichamelijke klachten kunnen ontstaan die voeding gerelateerd zijn. Ik heb laatst nog een documentaire gekeken “Super Juice Me”  van Jason Vale en daar bleek ook weer uit dat je lichaam heel veel zelf kan herstellen als je goede voeding tot je neemt.

*** De Tanita weegschaal meet meer dan alleen je gewicht, het meet de samenstelling van je lichaam (body composition). Wil je weten hoe het ervoor staat met jouw lichaam? Stuur me dan een mailtje, dan kunnen we een GRATIS en vrijblijvende afspraak inplannen zodat je ook zo een mooi bonnetje krijgt 

 

 

Tabel maten en gewichten

Deze tabel houd ik bij zodat ik het verloop kan zien van week tot week.

  Gewicht Buik omvang
Start 74,1 KG 90 cm
week 1 69,6 KG 89 cm
Week 2 68,1 KG 88 cm
Week 3 67,3 KG 86 cm
Week 4 66,7 KG 83 cm
Week 5 67,3 82 cm
Week 6 65,2 79 cm

==========================

Filmjes en documentaires die ik in de loop van tijd bekeken heb:

Deze documentaire is een enorme eye opener, mensen die door een verandering van leefwijze medicijnen weg kunnen gooien!! 1 deelnemer gaat van 52!! pillen naar 2 pillen, ongelofelijk!
What happens when you put 8 people with 22 different health conditions on nothing but freshly extracted juice for 28 Days? Super Juice Me, Documentary: https://youtu.be/Aaxa7rxEbyk het filmpje op 12 minuten is echt fantastisch!!

==========================

The power of living foods, mooie video met veel advies over juicen en gezondheid.
Juice om de lever te reinigen –> halve rauwe biet en appel

https://www.youtube.com/watch?v=9W0seDYu-yM

Reacties zijn gesloten.