Zaagtand effect

HET ZAAGTANDEFFECT

acquisitie_zaagtandeffectIedere ondernemer kent het moment dat hij of zij zichzelf helemaal de hik werkt. Je wilt alles tegelijk doen en tegelijkertijd je klanten ‘over-deliveren’. Je werkt je een slag in de rondte naar een climax toe, waarop al je opdrachten afgerond zijn.

Bijna Dood Ervaring

Door dat continue rennen heb je geen tijd om te acquireren en kom je in een gat terecht. Dit is het zogenoemde BDE-moment (Bijna Dood Ervaring). Vanuit dat gat vandaan ga je weer beginnen met acquireren en bouwen aan je klantrelaties. Wat voor uitstraling heb je dan?

Stoomtrein

Je bent gesloopt en moe van het vorige traject en wanhopig om nieuwe klanten te werven. Je zit in een hele verkeerde energie. Daar komt bij dat het enorm veel moeite kost om die positieve energie weer op te bouwen. Ik vergelijk het wel eens met een stoomtrein. Het accelereren van 0 tot 25 kilometer per uur kost enorm veel energie en daarna komt de trein langzaam maar zeker op gang. Van zo’n BDE-moment word je dus helemaal niet blij.

Juiste uitstraling

Nou heb ik gemerkt dat als je ergens niet blij van wordt, dat je dan het verkeerde uit gaat stralen naar je klanten toe. Je moet dus zorgen dat je binnen de groene strook van de grafiek blijft fluctueren. Met andere woorden: Wat is de beste manier om ‘woest aantrekkelijk’ voor je klanten te zijn?

Reacties zijn gesloten.